9 Mart 2009 Pazartesi

ÜTME NOHUT,BUĞDAY

Nasıl yapılır: Sararmaya yüz tutmuþ nohut fidelerinin topraktan çekildiği haliyle çalı-çırpı ateşinde ütülüp, ateş geçtikten sonra yere dökülmüş nohut tanelerinin küller arasından toplanıp yenmesi şeklinde icra edilir.Aynı işlem buğday içinde yapılır. Hijyen konusunda hassas olanlar adına böyle bir lezzeti kaçıracakları için üzgünüm. Herkese afiyet olsun.yediğiniz ürünler Belen'den olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belen Köyü Güncel...

Bu sayfa köyümüzdeki gurbetçilerin köy hasretini gidermek ve köylülerimiz ile bu sayfada iletişime geçebilmemiz amacı ile kurulmuştur.sitenin alt kısmında bulunan yorum formundan köylülerimize mesaj bırakabilirsiniz.site yönetimi