9 Mart 2009 Pazartesi

PALIZA, BANDIRMA,MUSKA

İyice olgunlaşmış üzüm toplanır. Bir torba içerisinde suyu sıkılarak çıkarır. Bu su kazan içerisine dökülerek bir miktar beyaz toprak ilave edilir. Bu üzüm suyu durulunca başka bir kazana alınır. Normal bir ateşte pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Daha sonra indirilip biraz bekletilir. İçerisine yeteri kadar nişasta ve şeker ilave edilir. Bu karışım yaklaşık iki saat kaynatılır. Üzüm suyunun bu şekilde hazırlanmasına palıza, önceden hazırlanmış ceviz veya fındığın kaynatılan palızanın içerisine batırılıp çıkarıldıktan sonra bir yere asılarak bir hafta kurutulmuş haline bandırma, palızanın temiz bir bez üzerine yufka ekmek kalınlığında kurutulmuş halinin küçük kareler şeklinde kesilerek içine ceviz içi veya fındık içi konularak üçgen şeklinde doldurulup piyasaya verilmiş haline muska denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belen Köyü Güncel...

Bu sayfa köyümüzdeki gurbetçilerin köy hasretini gidermek ve köylülerimiz ile bu sayfada iletişime geçebilmemiz amacı ile kurulmuştur.sitenin alt kısmında bulunan yorum formundan köylülerimize mesaj bırakabilirsiniz.site yönetimi