TARSUS' 25KM UZAKLIKTADIR. NÜFUSU 1000 CİVARINDADIR. TEKELİ MH.ORTA MH. YENİ MH. 3 MAHALLESİ MEVCUTTUR. GEÇİM KAYNAĞI TARIM VE KÜÇÜK-BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIKTIR. MERSİN-TARSUS-ÇAMLIYAYLA İLÇELERİNİN MERKEZİNDE TOROSLARIN ETEKLERİNDE ŞİRİN BİR KÖYDÜR.
9 Mart 2009 Pazartesi
YÜKSÜK ÇORBASI
Malzemeleri: Yarım kilo kıyma, 2 baş soğan, l tatlı kaşığı karabiber ve tuz, bir demet maydanoz, 1 yemek kaşığı salça,1 kg un, 250 gr nohut, 3 limon, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 çay bardaðý katý yað, 2 yemek kaşığı biber salçası, yeteri kadar su ve tuz.Yapılışı: Un bir tepside kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi içerisinde üzerine nemli bir bez örtülerek biraz bekletilir. Soðan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salçası ile bir karışım haline gelecek şekilde hepsi birden karıştırılır. Hazırlanan kıyma bir tabak içerisine alınarak kaldırılır. Bekletilen hamur bezeler halinde tahta üzerinde açılarak küçük kareler halinde kesilir. Kesilen kareler içerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur. Kare hamurun dört köşesi bir araya getirilerek kapatılır. Bu şekilde hazırlanan çorba unlanarak bir kenara bırakılır. Diğer taraftan tencere içerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haşlanır. Başka bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yüzük çorbası (şekillendirilmiş hamur) kaynayan suyun içinde dökülür. 20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dökülerek ateþten indirilir. Hava içerisine konan yað eritilir. Eriyen yağa salça ilave edilir, nanesiyle birlikte çorbanın üzerine dökülür. Tabaklara konarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Belen Köyü Güncel...
Bu sayfa köyümüzdeki gurbetçilerin köy hasretini gidermek ve köylülerimiz ile bu sayfada iletişime geçebilmemiz amacı ile kurulmuştur.sitenin alt kısmında bulunan yorum formundan köylülerimize mesaj bırakabilirsiniz.site yönetimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder