9 Mart 2009 Pazartesi

ETLİ DÖVME PİLAVI

Malzemeleri: 200 gr nohut, 1 kilo döğmelik buğday, 200 gr kuş başı et, bir miktar tuz, bir miktar katı yağ, yeteri kadar su. Yapılışı: Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarýsýna kadar su doldurularak yüksek ateþte kaynatýlýr. Nohut tam olarak piþtikten sonra üzerine tuz ile birlikte döðmelik buðday ilave edilir. Ýlave edilen malzemeler kaynayana kadar kuþbaþý haþlanýr. Haþlanan et ayrý bir tabaða alýnýr. Diðer tarafta piþen döðmenin altý söndürülür. Bir tava içerisinde yað eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabaðýna konur. Servis tabaðýna konan pilavýn üzerine kuþbaþý haþlanmýþ et dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belen Köyü Güncel...

Bu sayfa köyümüzdeki gurbetçilerin köy hasretini gidermek ve köylülerimiz ile bu sayfada iletişime geçebilmemiz amacı ile kurulmuştur.sitenin alt kısmında bulunan yorum formundan köylülerimize mesaj bırakabilirsiniz.site yönetimi